Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 30. elokuuta 2010

Huvila E.S.B.

Tyylikäs etiketti täytyy mainita yhdeksi eduksi.

Kotimaista pienpanimo-uutuutta taas tarjolla Alkosta. Aina hyvä asia. Malmgårdin panimon E.S.B. perustuu englantilaiseen extra special bitter-tyyliin, minkä tunnetuin edustaja varmastikin on Fuller's E.S.B.. Nimensä mukaisesti olut on hieman katkerampaa bitteriä. Huvilan "espi" on alkoholipitoisuudeltaan 5,2 t-% ja katkeroita on sopivan tuntuvat 48 IBU:a. Käpyjä ei siis ole säästelty. Tätä nimenomaista olutta muuten viedään myös USA:n markkinoille sikäläisille herkkusuille.
Olut on tumman kuparisen ruskeaa ja vaahtoa muodostuu hyvin, sekä se säilyy lasissa kohtalaisen hyvin. Ulkonäkö ainakin natsaa tällä "kloonilla". Tuoksusta löytyy myös sitä tiettyä rusinaisuutta minkä olen mieltänyt E.S.B.:n yhdeksi ominaistuoksuksi. Muuten tuoksussa raikkaan puista, hieman yrttistä humalaa sekä tummempaa mallasta. Suutuntuma ei ole ihan niin pehmeää kuin parhaimmissa mutta silti oikein hyvä ja tasapainoinen. Maku on yllättävänkin katkera ja brittihumalat maistuvat hyvin maussa. Mitään dominointia ei kuitenkaan esiinny, sillä mallaspohja on hyvin rakennettu. Rusinoita ja tummahkoa leipää. Katkerot tuntuvat läpi suun mutta jälkimaussa ne vasta pääsevät tositoimiin ja kuivattavat kitalaen kunnolla. Ainoastaan pienen pientä häiritsevää tuhkaisuutta esiintyy.
Huvilan E.S.B. on mielestäni todella onnistunut olut ja vaikkei tämä mitään edullista olekaan, niin voi kait tätä muutaman pullon tässä vielä ostella. jos vaikka joku kerta vertailisi ehtaan Fuller'sin vastaavaan. Alko, 4,57€/0,5l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti