Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 10. elokuuta 2010

Fuller's Golden Pride

Alkosta poistuu taas - tällä kertaa hienon brittipanimon, Fuller's:n, vahva ale Golden Pride. Fuller's:n oluet ovat minulle aika tuttuja jo suurin osa ja panimolta voi hyvin mielin odottaa saavansa laadukasta olutta lasiinsa asti. Tämäkään ei tuota pettymystä, vaikka olueen onkin hieman vaikeampaa "päästä sisään". Tällä tarkoitankin oluen korkeaa alkoholipitoisuutta, 8,5 t-%, mutta vähän ajan päästä jo tajuaakin että sehän kuuluu tähän olueen. Tämänhän kuuluukin olla vahvaa - niin rungoltaan kuin maultaankin kaikinpuolin - ja onhan oluen nimessäkin jo sana 'pride' eli ylpeys, mikä on aika vahva tunne.


Olut on kirkkaan kuparisen punertavaa hieman niukalla, mutta osittain kestävällä vaahdolla. Viinilasin valitsin hommaan, koska tätä olutta tulee paremminkin siemailla kuten viiniä, ennen kuin juotava kuten olutta, niin kuin normaalisti on tapana. Tuoksu on melko vahva; toffeista maltaisuutta, aavistus alkoholia, puista brittihumalaa sekä melko makeaa marjaisuutta. Olut ei ole hirveän paksua muttei mitenkään laihaakaan. Hiilihappoja on hillitysti. Oluelle ihan sopiva suutuntuma.
Maku on yllättävänkin marjainen. Barley winemainen. tämän lisäksi löytyy mausteisuutta, toffeista mallasta & puista humalaa - perusbitterin ominaisuudet siis -, siirappista käynyttä hedelmää, sekä tietenkin hieman alkoholia mikä antaa tälle sen lämmittävän efektin mitä vaikka talvena kaipaa. Meneehän tämä silti näin hellekesänäkin.
Katkeroita ei tarvitse hirveästi odotella lopussa mutta eihän ne oikein kuulukaan barley wine-tyyliseen olueen, mikä tästä eniten tulee mieleen.

Golden Pride kestää muuten hyvin maistelun eri iltoina (ainakin kaksi..), eli juomaa lasiin--> korkki takaisin --> jääkaappiin. Ei hirveästi väljähdy.
Harmillista että tämä poistuu mutta ehkä saamme maistaa taas jotain muuta uutta Fuller's:n olutta Alkon hyllyiltä jatkossa..? Toivottavasti, sillä niin hyvä panimo se tosiaan on. Alkon hyllyistä vielä hetken aikaa alennetulla hinnalla 4,xx€/0,5l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti