Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 22. toukokuuta 2010

Sinebrychoff Porter


Olutopas.infon tämän kuukauden olueksi valikoitui äänestyksen perusteella tällä kertaa oman suuren kotimaisen panimon, Sinebrychoffin klassikko-olut, Porter. Portterilla on myös yksi parhaista, ellei jopa paras hinta-laatu-suhde Alkon oluista. Vaikka nyt onkin melkoinen helle päällänsä, niin tämä tumma porter kyllä maistuu silti hyvin. Säällä kuin säällä, sanoisin melkein.
Ensimmäisessä blogikirjoituksessani (Baltika 6) uhkasin järjestää vertailun tämän ja venäläisen välillä, mutta turhaahan se olisi, sillä Koffi yksinkertaisesti pyyhkisi pöytää Baltikalla. Niin se vain on. En väitä että venäläinen olisi huono mutta ei kuulu samaan liigaan alkuunkaan.
Porter on edelleen mustin olut minkä olen nähnyt, huimat 305 EBC-väriyksikköä! Eli sysimustaa olutta on lasissa. No, ehkä Mikkellerin Black pääsee lähelle kaikessa synkkyydessään..
Myös humalointi on melko reipasta, 54 IBUa, mitkä tosiaan kuivattaa miellyttävästi paahteisen maun. Alkoholia on myös riittävästi, muttei kuitenkaan liikaa, eli 7,2 t-%. Tuoksu oluessa on hyvin paahteisen kahvinen, hieman ruisleipäinen sekä myös lakritsinen. Miellyttävä tuoksu kaikin puolin.
Olut on suutuntumaltaan hyvin liukkaan täyteläistä ja hiilihappoja on melko vähän. Hieman tahmeaa myös.
Maku onkin sitten klassikko. Siitä irtoaa paahteista mallasta, kaffea, aavistus karamellia, tummaa suklaata, ruisleipää, oikeastaan ihan mitä vaan saattaa kuvitella =). Alkoholi ei juuri maistu mutta lämmittää mukavasti matkalla alas. Jälkimaku on miellyttävän humalaisen katkera ja hyvin kuivan paahteinen.
Kyllä iso kotimainenkin osaa kun vaan viitsii. Koffin Porter on myös arvostettu laajasti maailmalla ja ymmärrän hyvin miksi. Alko, 1,98€/0,33l.

1 kommentti:

  1. Ensimmäinen tutustuminen yllämainittuun tuotteeseen juuri meneillään.. Allekirjoitan yllämainitut kuvaukset ja lisäisin vielä tietynlaisen raikkauden alkupotkussa. Hinta-laatu suhde todellakin kohdallaan!

    VastaaPoista