Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Flying Dog Horn Dog


Alkoon on tippunut tässä tasaisesti uutuuksia ja tämä on niistä yksi. Horn Dog on jenkkipanimo Flying Dogin näkemys barley wine-oluttyylistä. Barley wine (ohraviini) nimitys tulee lähinnä oluen korkeasta alkoholipitoisuudesta, sekä mallasta on usein käytetty keittoon myös runsaalla kädellä. Horn Dog onkin alkoholipitoisuudeltaan runsaat 10,2 t-%.
Alkossa on päässyt tutustumaan paremmin kuin hyvin Flying Dogin oluisiin, mitkä on maistunut melko hyvin kaikki tähän mennessä, vaikkei mitään "tosi hyvää" ole saanut hyllyltä poimia. Poikkeus olisi, jos loistava Gonzo Imperial Porter olisi päässyt valikoimaan mutta Valvira kaikessa viisaudessaa päätti kieltää tämän. Syynä muuten oli etiketin hahmon polttelema tupakki. Typerää, joo. Etiketin hahmo on sitä paitsi karikatyyri kirjailija Hunter S. Thompsonista (Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa ym..), mikä usein totuttiinkin näkemään tupakki kädessä...

Horn Dog on tumman punaruskean sävyinen olut vähäisellä vaahdolla. Tuoksussa on vahvasti esillä alkoholi sekä siirappisen runsas mallas. Humalaa oluessa on reilut 45 IBUa mutta nekin häviää kyllä keitokseen helposti. Suutuntuma saisi olla hieman täyteläisempi niin olisin tyytyväinen. Maussa yllättää hieman paahteinen mallas, mikä sopiikin kyllä hyvin muuten makean maltaiseen sekä alkoholiseen makumaisemaan. Valitettavasti tämä on hieman ohut barley wineksi mutta oluena kuitenkin kokeilemisen arvoinen. Alkoholisuus on hieman liikaa jo (häiritsevästi) esillä. Jälkimaku on kuitenkin miellyttävän leipäisen runsaan maltainen ja vaikka humala ei juurikaan oluessa maistu, niin se kuivattaa kuitenkin maun loppuun asti melko hyvin. Hieman kyllä petyin tähän, vaikkei odotuksetkaan hirveän korkealla ollut.

1 kommentti: