Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 3. toukokuuta 2010

Hook Norton Hooky Gold

Hauskasti nimetty Hooky Gold on englantilainen golden ale, minun yksi kyseisen maan lempioluttyyleistä. Suosikkini tästä tyylistä on edelleen Harviestoun Bitter & Twisted, millä on sekä tunnearvoa minulle että se on vain yksinkertaisesti hieno olut.
Hooky Goldissa on "oikeaoppisesti" 4,2 t-% alkoholia sekä vaalean kultainen väri. Se on myös asiaankuuluvasti runsaasti humaloitu. Tuoksussa brittihumalat Fuggles sekä Goldings valtaavat aromimaailman puisella, hieman sitruunaisen sitruksisella otteella, minkä antaakin luultavasti oluessa käytetty jenkkihumala Willamette. Myös hedelmäisyyttä se tarjoaa. Hyvin näyttää sopivan brittiseuraan tämä minulle ennestään tuntematon jenkki. Toki taustalla on myös tuttua toffeista mallasta vaniljaisella vivahteella.
Maku seuraa tuoksua lopun katkeralla otteella.
Golden alen on tarkoitus olla kevyen virkistävä olut kirpeän katkeralla otteella ja kyllä tämä siinä mielestäni onnistuukin ihan hyvin, vaikka virkistävimpiäkin golden aleja löytyy. Makeutta saisi hieman karsia. Maku on melko omaperäinen ja suosittelen ehdottomasti maistamaan jos jossain olutta vain bongaat. Ostettu Kupittaan Citymarketista 2,99€/0,5l (edullista).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti