Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 24. toukokuuta 2010

Alkon 2010 kesäoluet

Alkon 2010 kesäoluet ovat täällä taas. Uutuuksia on melko hyvin, 6 kappaletta. Huonomminkin voisi olla... Kotimaista tuotantoa näistä löytyy (vain..) yksi olut; ahvenanmaalaisen panimon, Stalhagenin, Sommar (0,33l/2,52€). Sommar on pils-tyylin edustaja, kuten juuri uutuutena myöskin Alkoihin saapunut Teerenpelin Luomu. Näitä kahta on varmasti kiva päästä vertailemaan auringon lämmössä. Kotimaisia pienpanimo-oluita todellakin kaivattaisiin lisää valikoimaan.
Toinen mielenkiintoinen ja myös jo hieman odotettukin saison-tyylinen belgialainen edustaja, Saison Dupont Belgique (0,25l/3,23€). Saisonin kuuluu olla siis virkistävä olut, sillä se on alunperinkinkin (Vallonian alueella, Belgiassa) tehty sadonkorjuun aikana sammuttamaan maatyöläisten janoa. Ainut saison mistä minulla on aikaisemmin kokemusta, on norjalaisen panimon Nøgne Ø:n Saison ja melko mielenkiintoisen/hyvän makuista se ainakin oli.
Onneksi listalta löytyy myös yksi jenkki. Tässä tapauksessa loistavan Anchorin panimon Steam Beer (0,355l/3,27€), eli höyryolut. Olut on pohjahiivalla käytettyä mutta lämpimämmissä olosuhteissa kuin normaalisti pohjahiivaoluita käytetään.
Loput uutuudet ovat saksalaisen perinteisen panimon Weihenstephanerin Kristall Weissbier (0,5l/3,38€), eli suodatettu vehnäolut, mikä ei ainakaan minua hirveästi innosta sillä hiiva nyt vain kuuluu vehnäolueen.. Nils Oscar Pils (0,33l/3,12€), ruotsalainen pils ja Blanche Page 24 (0,33l/2,75€) ranskalainen vaalea witbier/vehnäale.

Oluet tulen täällä testailemaan tässä viikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti