Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Olutliitto: Alko laiminlyö oluttarjonnan

Olutliitto on julkaissut Alko-selontekonsa. Siinä todetaan selvästi että Alko laiminlyö oluttarjonnan. Tämä ei harrastajalle ole mitään uutta tietoa mutta toivottavasti saadaan vähän keskustelua aikaan valtakunnallisesti. Mielestäni tärkeimpiä hoidettavia asioita olisi mm. 4,7% "berliininmuurin" kumoaminen, siten kotimaiset pienpanimot voisivat tehdä tuotakin vahvempia oluita isommalle yleisölle helpommin. Alkon valikoimaan on hyvin hankalaa päästä kankean valikoimaanottosysteemin vuoksi.
Myös pienpanimoiden ulosmyynti yli 4,7% tuotteille pitäisi ehdottomasti sallia. Saahan viinitilatkin nyt myydä yli 4,7% viiniänsä ulos laillisesti. Tämä on aika härskiä syrjintää pienpanimoita kohtaan.

Suurin osa oluttyyleistäkin vaatii jo hieman/paljonkin vahvemman alkoholipitoisuuden kuin tuon 4,7% antaakseen tyylille sopivan vahvan rungon vahvojen makujen tueksi. Vahvan %:n tyylejä on mm. imperial stout, india pale ale, barley wine, dobbelbock, belgityyliset alet ym.ym. Voisi oikeastaan sanoa että alle 4,7% tyylilleen sopivia on vain kourallinen kuten mm. vaalea lager, englantilainen bitter sekä stout. Suurin osa oluttyyleistä on siis yli tuon 4,7% minkä markkinoita Alko (valitettavasti) hallitsee.

Yksi ratkaisu voisikin olla alkoholimonopolin purkaminen, mikä on sitäpaitsi EU:n perustuslain vastainen. Mekin tietääkseni kuulumme EU:n...
Tämä loisi varmasti vain tietylle alkoholijuomalle, kuten oluelle, erikoistuneita liikkeitä minkä valikoima voisi koostua useasta tuhannesta merkistä ja asiakaspalvelukin olisi taatusti asiantuntevaa. Myöskin uutuuksia satelisi ennätystahtiin. Mutta tällaiset liikkeet luultavimmin sijoittuisi vain isoimpiin kaupunkeihin ja monopolin purkaamisessa olisikin se vaara, että syrjäseudut menettäisivät nykyisenkin kehnon valikoimansa kokonaan. Itse olen kuitenkin vapaan kaupan kannalla ja olisihan postitus/postimyynti myös tässä vaiheessa mahdollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti