Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Chili chili

Viime aikoina olen taas innostunut chileihin ja ostinkin Puutarhan Kevät-messuilta tunnetuimman vahvimman chililajikkeen, 'Naga Morichin' taimen. Kaupoista (etenkin Citymarketeista) saa myös laajasti erilaisia chilivalmisteita ja myös tuoreita chilejä. Habaneroa olen usein nähnyt ja joskus myös tuota Nagaa. Näillä pääsee jo mukavasti alkuun chiliharrastuksessa. Blair's Death on amerikkalainen (USA) valmistaja millä on laajasti eri vahvuisia ja makuisia chilikastikkeita. Ne on ne pienet pullot missä roikkuu pääkallo-avaimenperä. Tavallisimpien kastikkeiden hinnat liikkuvat siinä
jossain 6€-15€ välillä tyyliin miedoimmasta vahvimpaan. Vaikka ne ovatkin hieman tyyriitä, niin kastike kestää kyllä kauan koska usein sitä ei paljoa tarvitse ruokaan lisätä..
Sitten on myös mainioita sipsejä joita olen nähnyt ainakin näitä kolmea laatua; Buffalo Wings Chips, Cheddar Chips sekä Habanero Chips. Hintaa 142g pussille on vähän yli 3€. Jos et ole pahemmin chiliä syönyt niin osta ensin vaikka Cheddar Chipsejä, niin tiedät vähän millä tulisuusasteikolla tässä leikitään (ovat kuitenkin aika mietoja vielä, vaikkakin pirun hyvän makuisia).
Buffalo Wingsejä en ole maistanut mutta uskoisin että on aika samalla asteikolla Cheddarin kanssa (kotisivuilla molemmat medium). Jos nämä ei tuntunut missään niin sitten kannattaa ostaa "se musta pussi". Habanero Chipsit ovat hyvin tulisia melko runsaan Habaneron käytön ansiosta. Habaneroa raakana maistaneena voin kuitenkin sanoa ettei nämä ihan siihen samaan helvetilliseen tulisuuteen yllä :). Maku on hyvin mausteinen, hieman savuinen sekä habanero-chilinen. Viereen kannattaa varata lasillinen maitoa (tai piimää, jogurttia etc..). Chilin poltteeseen ei vesi auta eikä olutkaan pahemmin, harmi. Tosin joku über-humaloitu india pale ale tai imperial stout voisi ehkä toimia..? Täytyy testata.

Lisää tietoa:

http://www.extremefood.com/shop/home.php

1 kommentti:

  1. Meni oman tulisuuden kestoisuus asteikon yli nämä sipsit. Sipseissä se tulisuus tulee niin rajusti kerralla ja ilman muita makuja, kuten esim ruuassa. Viime kesänä kasvattelin omia chilejä ja ei näyttänyt olevan tähtitiedettä, joten jos laittais taas siemenet itämään =)

    VastaaPoista