Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel


Belgialaiselta Achouffe-panimolta olen ennen maistanut vain "tavallista" tripeliä, La Chouffea, mikä ainakin on osoittautunut erittäin laadukkaaksi tuotteeksi. Nyt kuitenkin maistelussa on (mielenkiintoisin vähään aikaan..) Alkon uutuus-belgi Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel. Tämä nimihirviö on hyvin vahvasti humaloitu tripel, eli mielenkiintoinen juoma odotettavissa tosiaan. Olut pohjautuu luultavasti juurikin tuohon La Chouffeen. Belgiasta ei pahemmin IPA-tyylin edustajia tule. Ainut belgi-IPA mihin olen tähän mennessä törmännyt, on De Ranken XX-Bitter, mikä sekin erinomainen olut. Toinen mikä tulee mieleen on Mikkeller&Struise-yhteistyöolut mutta sekin on puoliksi tanskalainen. No mutta, asiaan. Houblonissa on hyvin tripelmäinen ulkoasu vaahtoa myöten. Tuoksu on hieman pippurisen mausteisen, hiivaisen banaanisen tripelmäinen sekä voimakkaan, hieman havuisenkin humaloitu. IPA ja tripel kuitenkin sekoittuvat melko hyvin tuoksussa ja ne tukevat toisiaan.
Olut on keskitäyteläistä, muttei kovin hiilihappoista. Tähän olueen ei siis tarvitse kaataa niin runsasta vaahtoa kuin tripeleihin yleensä (olut kuitenkin vaahtoaa runsaammin lämmetessään). Oluessa on katkeroita 49 IBU:a ja alkoholia 9 t-%. Maku on yllättävän tasainen eikä katkerot valtaa alaa, niin kuin jenkki-ipoissa on tapana. Maussa yhdistyy melko saumattomasti tripel ja IPA. Siitä löytyy banaanista hiivaisuutta, runsasta hedelmäisyyttä, pippurista mausteisuutta kuin greippisen havuista humalaakin. Melko monipuolista menoa siis. Runsas humalointi nostaakin päätään oikeastaan vasta ihan lopussa, jolloin suun ja nielun kuivattaa katkera, greippisen havuinen humala. Mahtavaa! Alkoholi pysyy melko piilossa koko ajan.
Pullo on iso ja alkoholia vähintään yhtä paljon, joten tätä on hyvä jakaa tai ainakin nauttia suht' hitaasti (jos ei siis halua olla ihan lärvit heti..). Tulevalle vapulle suosittelenkin lämpimästi hankkimaan pari tällaista skumpan tilalle. Houblon on laatuunsa nähden erittäin suopeasti hinnoiteltu. Alkoista 7,50€/0,75l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti