Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 8. huhtikuuta 2010

Darkthrone - Circle the Wagons (2010)

Norjalaisen kulttibändin, Darkthronen uusin levy on jo kuunneltavissa Spotifyssa. Circle the Wagons on jo 15:s levy bändiltä. Darkthrone aloitti death metallilla taipaleensa vuonna 1986 mutta siirtyi nopeasti uuteen ja silloin muodikkaampaan black metalliin. Black metal on kuitenkin aika lailla jo unohdettu tähän päivään mennessä tämän kahden miehen bändin musiikista ja kaksi viimeistä onkin ollut enemmän punk/metal/heavy osastoa. Räkäinen punk-trendi bändin musiikissa alkoi kuulua jo hieman levyllä "The Cult is Alive" mutta on ollut pääosassa kahdessa edellisessä levyssä "F.O.A.D." ja "Dark Thrones and Black Flags". Tämä uutukainen kuuluu selvästi tähän kaksikkoon kansitaidetta myöten. Itse pidin kahta edellistä ihan kelvollisina levyinä vaikkei mitenkään mestariteoksia olekaan, joten tästäkään ei mitään hirveitä odotuksia ole kehittynyt.
Levy poikkeaa kahdesta edellisestä suuremmilla heavy metal vaikutteilla ja puhdasta laulua kuullaan enemmän kuten melodioitakin. Kovaa punk/thrash-riffittelyä on silti reilusti ja pää nyökkäileekin automaattisesti mukana. Vokaaleissa kuullaan molempia bändin jäseniä, Fenriziä sekä Nocturno Cultoa ja kaikenlaisilla eri tyyleillä.
Musiikki on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää enkä tästä hirveästi valitettavaa löydäkään. Tuotantokin on hyvin selkeää, muttei liian, jos ymmärrät mitä tarkoitan.
Selvästi "kolmikon" paras levy jossa on paljon kohokohtia. Mainitakseni muutaman mm. energinen avausbiisi "Those Treasures Will Never Befall You", synkempi ja aavistuksen bläkkivaikutteinenkin "Stylized Corpse" sekä instrumentaali "Bränn Inte Slottet" jossa hoetaan hauskalla tavalla tuota, oudosti ruotsinkielistä, hokemaa. Myös tästä levystä löytyy useitakin kitarasooloja, ehkä hieman kömpelöitäkin, mutta sitäkin enemmän tunteella vedettyjä kuten koko levy muutenkin. Hyvä levy mikä luultavasti vaatii pari kuuntelukertaa vielä lisää auetakseen kunnolla.

Pisteet 8/10

Musiikki 8
Tuotanto 8

Kappalelista:
  1. "Those Treasures Will Never Befall You"
  2. "Running For Borders"
  3. "I Am The Graves Of The 80s"
  4. "Stylized Corpse"
  5. "Circle The Wagons"
  6. "Black Mountain Totem"
  7. "I Am The Working Class"
  8. "Eyes Burst At Dawn"
  9. "Bränn Inte Slottet"

1 kommentti: