Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 9. marraskuuta 2013

Great Divide Hibernation Ale


Old ale ei välttämättä tarkoita vanhentunutta olutta, vaan englantilaista tummaa maltaista yli femman prosentin ylittävää olutta. Tämän vuoden Alkon jouluoluet on valjastettu kansalle ja tämä amerikkalaisen loistokkaan Denveriläisen panimon tuotos on yksi niistä. Etiketissä kaveri ilmeisesti hiihtää luistelutyylillä hyvin nopeasti (kaulaliinasta näkee) kotiin takan eteen nauttimaan oluestaan.
Jos viime jutussa vähän haikailin perinteisen hyvän oluen perään, niin tässä olisi yksi sellainen. Tämä "English-style old ale" on 8,7% ja maukkaampi mitä osaisi odottaa.
Tuoksussa huumaavan parfyymistä, kuivan havuisen greippistä humalaa ja paahteista runsasta mallasta. Hyvinkin amerikkalainen näkemys tästä tyylistä, ja ei huono, ei ollenkaan! Nektaria lärviin ja huh, mihin on piilotettu tuo jättimäinen alkoholimäärä? Maku on kuiva, paahteinen, tuoreen humalainen ja yksinkertaisesti "suunmukainen".
Hieman "Laitilalaista" maksalaatikkoakin löytyy mausta, mutta jopa se sopii tähän kuin korkki pullonavaajaan. Olen vain ihastusta täynnä enkä pysty enää puhumaan, tai siis kirjoittamaan. Ostakaa tätä!

Pisteet 42/50 (9-3-9-4-17)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti