Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 21. marraskuuta 2013

AleSmith Yule Smith

Joulu lähenee ja on aika ruveta testaamaan Alkon tämän vuoden joulukausioluita hieman tiheämpään tahtiin. Kesällä Yule Smithiä pannaan tupla-IPAna ja talvella tyyli muunnetaan kauteen sopivammaksi imperial red ale:ksi tummaa mallasta lisäämällä ja vähän tasapainottamalla humalamäärää. Itse ainakin olen red ale-tyylin fani, joten vähän odotuksiakin on jo tätä kohtaan, ja onhan olut saanut hyviä arvosteluja myös eri sivustoilla.
Prosentteja oluessa 8,5%. Hinta tälle jostain syystä on ihan h*lvetillinen Alkossa, jopa 17,99€/0,65l jonka vuoksi tätä tuskin tulen enää ostamaan vaikka hyvää olisikin. Ikuinen vihani Alkon monopoliasemaan ja hinnoitteluun ei ainakaan näillä tempuilla laannu... Pullo maksaa USA:ssa n. 8,99$ = 6,65€.
Lasiin kaatuu kauniin punaruskeaa olutta isolla vaahdolla. Tuoksu on voimakas jo pulloa avatessa.Kuulin jotain pientä huhua että olut olisi hirveää maustesoppaa, mutta olisikohan joku kokemattomampi ollut sitten maistelemassa... Tässähän ei mitään mausteita ole käytetty.Tuoksu, kuin makukin, on muuten melko brittimäinen rusinaisella maltaisuudella ja kuivalla hedelmäisyydellä, mutta voimakas ja raikas havuinen humalointi muistuttaa alkuperämaasta. Maku on kuin yhdistelmä vahvasta barley winestä ja tuhdisti humaloidusta red alesta. Muistelisin että Flying Dogin Double Dog Double Pale Ale koostui hieman samankaltaisista aromeista, mutta täytyy kyllä sanoa että Yule Smith on tasapainoisempi ja täten myös nautittavampi. Oluessa on juuri sopiva kuivuus-makeus-suhde eikä alkoholia käytännössä huomaa muuten kuin pienestä nousuhumalasta.


Ruokapöytään vaikea keksiä tälle jotain ruokaparia, joten nautiskeluoluena. Lasista tai suoraan pullosta miehiseen amerikkalaiseen tapaan, ihan miten vain tykkäät. Jääkaappikylmänä tämä ehdottomasti. Kalliista hinnasta huolimatta suosittelen testaamaan

Pisteet 40/50 (8-5-8-3-16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti