Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Oakham Ales Inferno


Edellisellä kerralla maisteltu Citra Oakhamin panimolta ei oikein säväyttänyt, vaikka "kaikki muut" tuntuukin pitävän oluesta paljonkin... No nyt kuitenkin vuorossa samaa tyyliä (golden ale) edustava Inferno, mikä on humaloitu jopa 5:llä eri humalalajikkeella humalien kasvatusalueelta, Yakima Valleystä (USA, Washington) ja vahvuutta oluella tyypilliset 4,4%.
Jotenkin nuo Oakham Alesin etiketit on tökerön näköisiä, eikä oikein kestä katsetta... Mutta ei se mitään, sisältö tunnetusti jne.

Olut on aavistuksen sameaa ja vaahtoa muodostuu vain vähän. Tuoksu on odotetusti melko jenkkihumalainen - sitruksista kirpeää hedelmää paljon. Hieman jotain makeahkoa maltaan kaltaistakin vilahtaa. Maku on mutkattoman suora ja hyvin katkera. Golden alemainen jonkin sortin tuhkaisuus on tästäkin löydettävissä. Tällä kertaa Oakhamin olut uppoaa kuitenkin jo paremmin kuin Citran kohdalla. Suutuntuma on tässäkin Citran lailla samanlaisen "löysä", vaikkei vetinen olekaan.
Greippinen hedelmäisyys ja erityisesti katkeruus on tässä se "main thing" ja olut sopiikin mukavasti sessioihin. Kunnon katkeruudesta myös pidin eniten oluessa.

Löysät pois vielä ja räikeää sarjakuvagrafiikkaa etiketteihin, niin johan alkaa osakkeet nousemaan. Maitokaupoista löydettävissä.

Pisteet 34/50 (7-3-7-2-15)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti