Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Innis & Gunn Rum Cask Oak Aged Beer


Innis & Gunnin normi-Oak Aged Beer ei pahemmin iskenyt ja olenkin tämän vuoksi pitkittänyt oluen rommitynnyri-version testailemista. Tämä skottilainen olut on vahvuudeltaan 7,4% ja tyyliltään strong ale, mikä ei tyylinä suoraan sanottuna juurikaan sytytä.
Siitä huolimatta kyseinen olut päätyi lasiin ja nyt on arvioinnin paikka.

Sinällään ihan ok:n Oak Aged Beerin kompastuskiveksi muodostui sen ylitsepääsemättömän ällöttävä, makean runsaan rasvainen/diasetyylinen toffeisuus. Tätä en haluaisi enää uudelleen kokea...
Rommiversio on tummempaa ja n. prosentin vahvempaakin. Tuoksussa löytyy heti tuo samainen ällöttävyys, mutta tällä kertaa onneksi paljon miedompana. Toki tuoksu on makea, mutta se on pitkälti rommin tuomaa tummaa sokeriruokoisuutta ja mausteita, mikä taas tasoittaa makeutta.
Suutuntuma on kovahkon keskitäyteläinen, keskiverto hiilihappoisuudella. Maku on itse asiassa ihan miellyttävän rommisen mausteinen ja humalointikin nostaa hieman päätään. Tammitynnyri tuntuu maussa vaniljaisen puisena. Jälkimaku on kuivahko ja rommisen makea.

Rum Cask on ihan onnistunut versio alunperin huonosta oluesta. En usko, että tätäkään tulen toiste ostamaan (paitsi jos iskee joku käsittämätön karibia-merirosvohuuma...), muttei jäänyt missään nimessä paha makukaan vaivaamaan. Rommimiehille ja naisille varmaan sanomattakin must-maistettava. Alko, 4,09€/0,33l.

Pisteet 37/50 (7-4-7-3-16)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti