Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Brewdog Alpha Dog


Brewdog on skotlantilainen pienehkö, mutta nopeasti kasvava uusmielinen panimo. Se on perustettu vuonna 2006 Fraserburghiin kaverusten James Wattin ja Martin Dickien toimesta. Brewdog on lähinnä tunnettu sen erikoisemmista oluttempauksistaan, kuten esim. täytettyyn oravaan pakattu, hetken aikaa maailman vahvimmaksi olueksi tituleerattu 55% The End of History. Panimolta löytyy tämän lisäksi kaikenlaisia kokeiluja & lukuisia sekoiluja, mutta panimon varsinainen laatu mitataan vasta sen perustuotteista, mitä lasiini päätynyt Alpha Dog juurikin edustaa.
Vahvuudeltaan olut on 4,5% ja tyyliltään vielä brittien perus-olut, eli bitter. Täytyy vielä mainita, että onnistunut bitter on mitä mainioin olut ja soveltuu tilanteeseen kuin tilanteeseen.


Alpha Dog on lasissa komean näköinen ja reilu vaahto jättää jälkeensä myös pitsiä. Tuoksusta löytää helposti kaikki bitterin tunnusomaiset piirteet, eli humalan puiset sävyt, toffeinen mallas, sekä hieman pähkinäisyyttä. Brewdog tunnetusti tykkää käyttää oluissaan reilusti humalaa ja myös tässä sitä on käytetty aavistus enemmän, kuin tavallisesti bittereissä.
Suutuntuma on odotetun kova, sopivan hiilihappoinen, sekä lähes keskitäyteläinen. Maussa humalan katkeruus nousee pinnalle ja olut tosiaan on bitter=katkera. Kuivahko perusmaku on silti puisen humalainen ja toffeisen maltainen. Ennenkaikkiaan tasapainoinen.

Alpha Dog on erittäin tyylipuhdas suoritus, enkä suoraan sanottuna muuta tältä hienolta panimolta odottanutkaan. Nautin joka kulauksesta enemmän ja enemmän. Mielenkiintoa ja juotavuutta löytyy kumpaakin. Suorastaan mahtava seurusteluolut! Kupittaan Cittarista löydetty tämä yksilö.

Pisteet 37/50 (7-4-8-3-15)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti