Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Diamond Lente Blond


Diamond Beer Oy on Suomeen oluita + muita juomia maahantuova yritys, mutta se valmistaa myös omaa olutta. Diamondin oluet tehdään Belgiassa De Proefin panimolla.
Lente Blond on keväisen raikas 4,5% blond-ale. Näitä maitokauppa-belgejä (ymmärrettävistä syistä) ei hirveästi ole tarjolla, mutta Diamond on kyllä tehnyt aina parhaansa maitokauppavahvuuksilla pelattaessa. Muista firman onnistuneista oluista voisi mainita mm. mainion Roggen Ruisoluen.

*Klikkaa isommaksi*

Olut on sameahkon kultainen väriltään ja vaahtoa muodostuu reilummin, kuten belgeissä yleensä. Tuoksussa vahvasti mausteista belgihiivaa, karamellista mallasta, sokeria, sitruunaista kevyttä hedelmää, sekä ruohoista & yrttistä humalaakin. Suutuntuma on yllättäen lähes keskitäyteläinen ja reilun hiilihappoinen. Mistään vetisyydestä ei ole tietoakaan. Maku on hyvin tasapainoinen ja raikaskin. Melko monipuolinen olut loppuen lopuksi. Jälkimaku kuivuu kivasti yrttiseen humalaisuuteen. Lente Blondista huokuu valtava ammattitaito.
Nyt täytyy taas mainita, että jos et tykkää belgioluista yleensäkään, niin ei tämäkään ole vielä se sinun juttusi, mutta muut nauttikaa!

Pisteet 35/50 (7-4-7-3-14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti