Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 4. kesäkuuta 2010

Saison Dupont Biologique


Kesäkauden olut, saison, onkin jo pitkään odotettu Alkon valikoimasta saatavaksi. No nyt sitä sitten tuli. Olihan tuossa taannoin parisen vuotta sitten norjalaisen Nøgnen Saisonia, muttei se ihan täysin sama (belgialainen saison) asia taida olla. Hyvä olut tuokin toki. Saison on vähän kuin Belgian oma "pils". Suht' runsaasti humaloitua olutta, minkä tarkoitus on raikastaa mieli ja keho.
Tällaisen oluen olisi toivonut tulleen 0,75l pullossa mutta jostain syystä otettiin pikkuruisen pieni 0,25l pullonen. Litrahintahan tässä on myös h*lvetillinen (12,52€/1l) mutta toisaalta, eihän tätä(kään) tarvitse elääkseen juoda. 3 pulloa olen tällä viikolla jo kerennyt tätä nektaria ostaakin. Alkon valikoimassa tämä kilpailee aika lailla toisen belgin, Chouffe Houblonin kanssa, vaikka Saison onkin huomattavasti kevyempi.
Suodattamaton olut on samean kultaista kunnollisella vaahdolla. Tuoksusta irtoaa raikkaan yrttitarhainen humalointi, viljainen mallas, sekä belgihiiva. Olut on vahvuudeltaan 5,5 t-% ja on aika kevyt myös suutuntumaltaan. Monipuolinen maku on melko happaman/katkeran greippinen, yrttinen, hedelmäinen, hiivainen sekä puhtaan viljaisen maltainen. Lopussa on selvästi katkeroa (25 IBUa) mutta saisi olla vielä pikkasen lisää kuivattaakseen kunnolla kitalaen. Kyllä, pidän kuivista oluista... =)
Saison Dupont Biologique (luomu) on toivottu uutuus ja tämän ostoa jatkossa ei tarvitse epäröidä. Alko, 3,23€/0,25l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti