Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

tiistai 8. kesäkuuta 2010

Rohtoja Apteekista

Olinpa tässä taas lauantaina, ah, aina niin mahtavassa Uudessa Apteekissa. Jotenkin tämä mesta on vain minun ykköspaikka Turussa. Ymmärrän hyvin Reijo Mäkeä. Melko hyvän olutvalikoiman omaava paikka on viihtyisä, tarpeeksi yksityinen ja silti seuraisa. Hyvä paikka varmastikin kirjoittaa tai tuumia seuraavaa Vares-kirjaa.. Tai harrastajan vaikka kirjoitella olutarvioita. Hinnatkin ovat usein kohtuullisia.

Illan aikana tuli vain yksi uutuusolut vedettyä naamariin ja se oli Laitilan panimon oma uusi vehnäolut, Laitilan Kievari Vehnänen. Olut on oikein nautittava, ehkä enemmänkin purkkaiseen kuin banaanin suuntaan oleva vehnis. Runkoa oluelle antaa mukavasti 5,5 t-%. Hieno uutuus ja ei varmasti jäänyt viimeiseksi nautiskelukerraksi, mahtaisikohan tämä tulla Alkon hyllyille? Hyvä kilpaillija ainakin Nokian Elowehnälle.
Muuten tuli nautittua jo melkein tavaksi muodostunut pakollinen lambic ja sen jälkeen Goose Islandin Bourbon County. Nämä oluet sopivat peräkanaan kuin unelma. Tällä kertaa lambic oli Cantillonin Kriek, minkä happamuus on jotain sanoin kuvaamatonta ja maku erittäin herkullisen hapankirsikkainen. Jos tämän 0,375l pullon nauttimisessa menee kauan niin Bourbon Countyyn voikin sitten varata vielä reippaasti reilummin aikaa.
Chicagolaisen Goose Islandin-panimon Bourbon County on 13 t-% bourbon-tynnyrissä kypsytettyä imperial stouttia. Pullo on pieni (0,355l) mutta sen nauttimiseen menee helposti tuntikin. Olut on mielestäni parhaimpia, ellei jopa paras viski-stoutti. Ola Dubhien rinnalla kuitenkin. Maku on erittäin tuhdin paksua imperial stouttia voimakkaalla bourbonin vivahteella, sekä erittäin tasapainoinen. Iso alkoholiprosentti ei häiritse juomaa vaan ennemminkin tukee sitä. Olut maksaa noin kympin mutta on kyllä sen arvoinenkin.
 
Tulipahan vielä nautittua samaisen panimon IPA, mikä on melko maltillisen humaloitu, aavistuksen brittityylinen ja tasapainoinen lajinsa edustaja. Ei mitenkään räväkkä, vaan aromikkaan kevyehkö olut ja meneekin hujauksessa janoiseen suuhun.

Uusi Apteekki on hieno paikka ja sinne kannattaakin ehdottomasti tallustella sisään, jos tähän mahdollisuus vaan siunautuu. Tällä kertaa ei kuvattu Varesta kun eksyin paikkaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti