Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Rob Roy


Juhannuksen väkevänä toimi tänä juhannuksena edullinen, skottilainen blended-viski. usean tislaamon viskien sekoite siis, vähän kuin viskien bulkkia. Hintaa tällä on Alkossa pari kymppiä ja mielestäni oikein hyvän makuista siihen nähden. Pullo etiketteineen on yllättävänkin tyylikkään oloinen ja luo hieman arvokkaankin tunnelman jo jylhän nimensäkin puolesta. Viski on "vain" 40 t-%, joten mitään vesitippoja ei tarvitse juomaan lisäillä. Itselleni viskin ainut mahdollinen nauttimislämpötila on "huoneenlämpöinen", mikä avaa hyvin aromimaailman, eikä mitään jäitä, kiviä, kenkiä ym. lisätä missään tapauksessa jaloon juomaan.
Rob Roy on melko tavallisen kultainen, vaikkakin hieman tummempi. Miellyttävässä tuoksussa löytyy karamellista maltaisuutta, vaniljaisuutta sekä myös aavistus savuisuutta asennetta tuomaan. Maku on melko pehmeä, eikä halvan viskin pistävyyttä pääse esiintymään hirveästi. Maku on muuten tyypillisen blendedin tapaan, hieman yksitoikkoisen, makean karamellisen maltainen mutta sitä savua on kuitenkin taustalla pikkiriikkisen antamaan mielenkiintoa maistelemiseen. Jälkimaku on lyhyt. Kokikseen sekoitettuna tämä toimii myös loistavasti, jos tällaisista pitää. Minä pidän.
Kaiken kaikkiaan Rob Roy on oiva "talousviski" ja siinä on ihan ok hinta/laatu-suhde. Hyvä blended. Eikä pullollinen tätä vitriiniä rumenna, päinvastoin.

Pisteet 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti