"The Paulaner monks used to drink Salvator as a food substitute during Lent." -Näin sanotaan Paulanerin sivuilla (lent=40 päivää kestävä pääsiäispaasto). Mahtoi olla munkeilla hauskaa =D. Tämä jo klassikoksi muodostunut saksalainen "pelastaja" on siis tyyliltään dobbelbock ja vahvuudeltaan 7,9%. Nimen -ator loppu muiden panimoiden dobbelbockien nimessä on Salvatorista peräisin (tyylin tunnusomainen juttu jne..).
Saksalaisen dobbelbockin odottaisi olevan hyvin tumman ruskeaa ulkonäöltään, mutta tämä onkin läpinäkyvän punaruskeaa. Melko yksinkertaisessa tuoksussa makeaa, tuhdin mämmistä mallasta, sekä paahteisuutta. Suutuntuma on tahmean siirappista, täyteläistä, sekä vähäisen hiilihappoista.
Munkit siis joivat tätä korvatakseen aterian, enkä oikeastaan edes ihmettele sitä. Hyvin tuhti maku on siirappisen, mämmisen maltainen hienoisella paahteisuudella. Muuta ei oikeastaan tästä hieman yksiulotteisesta oluesta löydykään. Alkoholia mausta ehkä ihan vähäsen.
Salvator on munkkien ruokaa, eikä ollenkaan huonoa sellaista.
Terve. Tulin eilen Turkuun, tänään ja huomenna on tarkoitus istuksia kuppiloissa. Ilmoita, jos haluat liittyä seuraan. -esox
VastaaPoista