Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Wychwood Imperial Red Ale


Tämä brittipanimo on lähinnä tunnettu sen Hobgoblin-oluesta ja Green Goblin-siideristä. Molemmat ovat ihan yleispäteviä perus-brittejä, jos nyt ei niin maatajärisyttävän hyviä. Pidän itse red ale-tyylistä minkä takia tämä tarttuikin mukaan vikkelään.
Imperial Red Alessa on komea etiketti ja muutenkin ulkoasu on kunnossa panimon eri tuotteissa. Prosentteja on 4,7%, eli maitokaupparajoilla mennään, mistä tätä löytyykin.


Olut on kauniin punertava väriltään ja vaahtoa muodostuu kiitettävästi. Tuoksu oluessa on melko hiivaisen esterinen, makean maltainen ja marjainen, mutta missä puisen pähkinäinen humala?? Minusta tuo kuuluu tyyliin, mutta katsotaan tai siis maistetaan nyt ensin. Maku on erittäin makean toffeisen maltainen ja vadelmaista marjaisuutta löytyy reippaasti. Ei paha. Hiivaesteri on tässä hyvin esillä, mikä saattaa jakaa oluen tykkääjiin ja vihaajiin helposti. Suutuntuma on miellyttävän pehmeä eikä yhtään vetinen, sekä myös hiilihappoa on sopivan vähän. Valitettavasti humalaa tästä ei kuitenkaan löydy riittävästi kuivattamaan makua, vaan suuhun jää sellainen aavistuksen banaaninen makea esteri kummittelemaan.

Ihan ok olut, mutta humalan "puuttumisen" vuoksi en tätä tuskin enää tule ostamaan. On niitä paljon muitakin red aleja tarjolla.

Pisteet 33/50 (6-4-6-3-14)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti