Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Karjala Maltti

Tällainen omituisuus tuli vastaan maitokaupan kylmäkaapissa. Maltti on uutuus Karjala-olut missä on käytetty mallasta enemmän ja pistetty loraus bourbon-viskiä sekaan. Prosentteja 4,5%. Lähtöasetelma on ainakin mielenkiintoinen.

Itse olen aina pitänyt näistä suomalaisista peruslagereista nimenomaan Karjalasta, tai siis tarkemmin sen IV-versiosta, sen miellyttävän maltaisen makunsa ansiosta.


Vähän kuin turboahdettu Karjala kyseessä siis. Ulkonäkö on hieman tummempi ja vaahtoa muodostuu kohtalaisesti. Tuoksussa hieman viskiä ja makeaa, hieman siirappista mallasta. Maku on myös reilusti normiversiota maltaisempi kuten luvattu ja makeaa viskiä löytyy maussa. Tosin ajoittain tuntuu hieman päälle liimatulta, mutta menettelee silti. Aika jännä. Jos et tosiaankaan pidä viskistä niin ei tämä sitten ole sinulle. Humalaa ei juuri löydy ja hyvä, sillä sehän olisikin maltaista makua peittänyt. Mielenkiintoista olisi maistaa samaa hieman vahvempana, sanotaan 6 prosenttisena.

Karjala Maltti on yllättävän hyvä, pehmeän täyteläisen maltainen olut. Lämmetessään se alkaa maistumaan hieman keinotekoiselta, mutta kylmänä tämä kannattaakin hörppästä. Ostopaikka Järvenpään Cittari.

Pisteet 30/50 (6-3-6-3-12)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti