Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Thornbridge Halcyon Imperial IPA


Ensiksi tulee mieleen, että miksei otettu tämän panimon klassikko-olutta Jaipuria (IPA) valikoimaan, mutta toisaalta onhan Halcyonkin vaan ihan törkeän maukasta.

"Tuore, puhdas humala-aromi! Huh, se lävähtää lasista väärentämättömänä ja vaativana. Harvoin se on näin kaunis, mehevä ja intensiivinen." -Kirjoittaa Kari Ylänne oluesta ruokala.netissä, ja tuo aika lailla kiteyttää Halcyonin.

Vaikka tämä on nimeltään Imperial IPA, niin kyllä tämä minusta menee vielä helposti sinne IPA-kategoriaan. Tämä vain hyvä, sillä useimmat IIPAt ovat aivan liian raskaita ja epätasapainoisia oluita. Tottakai poikkeuksiakin löytyy.

Prosentteja oluessa 7,4% ja katkeroita eli EBUja 70. Lasissa hieman samean kultaista komealla vaahdolla. Tuoksussa puhtaan greippistä humalaa ja veriappelsiinin aromia. Maku on erittäin rapsakkaan katkera ja greippisen hapan. Reilu hiilihappoisuus tukee hyvin rapsakkuutta. Mallas on tietenkin taka-alalla tällaisessa oluessa, mutta se mikä tulee esille on erittäin puhtaan, neutraalin viljaista. Hiivaa ei juurikaan ole pullossa, joten tämän voi melkeinpä kaataa kokonaan lasiin kerralla. Siinä missä Jaipur on upean monimuotoinen hedelmäinen IPA, on tämä suorasukaisempi raakaan voimaan luottava luomus. Olo on Halcyonin jälkeen suussa, kuin olisi juuri pessyt hampaaat, niin raikasta se on.

Tämän ja Jaipurin perusteella voin sanoa, että Thornbridge todella rakastaa olutta ja taitaa sen panemisen huolella. Halcyon on saatavilla Alkosta hintaan 6,29€/0,5l.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti