Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 17. marraskuuta 2012

Samuel Adams Winter Lager


Alkoon on taas tullut kasa jouluoluita (23kpl), mikä nyt ei ehkä ollut kuitenkaan niin yllättävää kuin esimerkiksi talventulo autoilijoille... Tämä kyseinen bostonilaisen panimon olut on yksi niistä tutuimmista ja monesti jo aiemminkin Alkon jouluolutlistoilla ollut. Rento aloitus siis jouluoluiden kauteen.

Winter Lager on wieniläistyylinen tumma lager ja prosentteja on sopivat 5,5%. Koska tämä on jenkki, niin humalointi on myös jämäkkää ja hieman runsaampaa kuin eurooppalaisissa vastaavissa lagereissa, mikä antaa oluelle myös sen ominaisen mielenkiintoa herättävän maun.
Tuoksu lupaa melko pähkinäistä, toffeisen maltaista olutta ja maussa lisukkeena tähän herkulliseen yhdistelmään vielä kitalakea sopivasti kuivattavaa puisen aromista katkeraa humalaa. Humalointi on samalla myös erittäin raikasta, aavistus havunneulasta. Suutuntuma on miellyttävän oljymäisen keskitäyteläistä.

Samuel Adams Winter Lager on valintana varma nakki ja sammuttaa kyllä mainiosti oluenjanon, no ainakin hetkellisesti. Kenties kunnon kinkkuvoileivän kanssa täydellinen? Mielenkiintoisempaa makuelämystä hakevan kannattaa kuitenkin ehkä vielä kurkottaa sinne vähän syvemmälle oluthyllyyn. Sampan oluet noin yleensäkin on enemmän niitä perinteisiä, tasaisen varmoja suorituksia. Hinta Winter Lagrille on siinä noin kolme ja puoli €uroa, eli ei nyt niin paha. Pullokoko 0,355l.-Hieman kiinnostavampaa jouluolutosastoa tarjoilee seuraavaksi keskenään vertailussa olevat Mikkellerin ja Brewdogin joulu-IPAt (India Pale Ale).-

1 kommentti: