Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 28. maaliskuuta 2014

In Goat Brew 4,5%

Heil ja hyvää kevättä!

Black metal ja olut on hauskaa, joten miksei näitä yhdistäisi? Tämä olut julkaistiin jo vuoden 2012 lopussa, mutta ei se estä sen arvostelemista nyt jo pirusti jälkeenpäin. Tosin en sitä muista edes ennen täällä Turussa kaupoissa nähneenikään kuin nyt(?), mikä olisi kyllä hieman kummallista, sillä onhan tämän oluen valmistanut eräskin lähikuntamme Uudenkaupungin oma Vakka-Suomen panimo.
Voin sen jo heti tunnustaa että ostin oluen ihan vaan sen etiketin vuoksi, sillä epäilen että tämä on ihan perus VASPin neljäpuolikasta Schwarzia menevämmällä etiketillä vaan varustettuna. Kyseinen mustaolut on kuitenkin hyvä olut, niin ei siinä mitään.
Oma suhteeni Impaled Nazareneen on aika pintapuolinen, olen kuunnellut pari levyä mutta mikään fani en ole koskaan ollut, mutta kova meininki tuntuu jätkillä olevan. Omat bläkkis-mieltymykset kohtaa aivan eri bändeissä.
Oma suosikkini kuunnellusta Impaledin biisikatraasta on "The Lost Art of Goat Sacrificing", siitä löytyy vanhan ajan Children of Bodom:maista menevyyttä, hauskanpitoa, sekä vain nerokkaan hyvää riffittelyä.

Ennen oluen nauttimista suosittelen sen viilentämistä jääkaappikylmäksi sillä tämä on pohjahiivaolut (lue: lager) ja ottamaan kaasunaamarin pois päästä, jotta oluen hyvät aromit pääsevät helpommin perille asti.


Olut on (yllättäen) mustaa ihan kivalla valkoisella vaahdolla varustettuna. Tuoksu on melko mämmisen paahteisen maltainen eikä ihan niin kuivan savuinen kuin muistelin, tai sitten tämä tosiaan on eri olut kuin normi schwartz (mitä kuitenkin vahvasti epäilen). Maku on ihan miellyttävän savuinen, mutta maitokauppaprosentit tuntuu ikävästi vetisyytenä minkä nyt kuitenkin pystyy antamaan anteeksi sillä makua on kuitenkin ihan mukavasti. Jälkimaussa löytyy katkeroa kuivattamaan maun.
Schwartz, tai mustaolut, yleisestikin on mielestäni niin jotenkin mitäänsanomaton tai ennemmin "harmaa" oluttyyli, etten näistä yleensä kovin innostu vaikka olisi hyvinkin tehty. Ihan kivan raikas tummaksi olueksi tämäkin on, mutta jotain sinne kuitenkin kaipaa lisäksi. Ehkä tupla-annos humalaa tekisi tästä hitusen mielenkiintoisemman, tai hevimmän. /,,/ ;-)

(Kirjoittaja on parantumaton humala-addikti ja voisi sitä tunkea vaikka aamupuuroonsa (jos sellaista söisi))

Pisteet 39/50 (7-4-8-2-15+1 koska black metal)

1 kommentti:

  1. Tämä olut bläkkisfanaatikkona kiinnostaa. Mitä luulet miten saa Jyväskylän seudulta? ei ole tullut vielä ainakaan vastaan. Ps. löysin blogisi Googlesta ja taas yksi lähti seurantaan lukuisan muun olutblogin listaan.

    VastaaPoista