Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 24. helmikuuta 2012

Alko 80v. - Suomalaiset pienpanimo-juhlaoluet 2/2

...Ja jatkoa -pahoittelen viivästymistä- edelliselle juovoilulle/pienpanimo-juhlaoluiden maistelulle (kuvat tulee vähän tekstin jälkeen):

VASP Hunajabock 6,6%

Olen hunajaoluiden suuri ystävä, mutta hyvän sellaisen löytäminen voi olla vaikeaa. Tuoksussa hyvin voimakas tuoreen hunajan terävä aromi. Suutuntumaltaan olut on kevyehkö pukki. Nannaahan tämä on, ei siitä pääse mihinkään. Hieman alkoholinen bock-olut makealla maltaisuudella ja mahtavan aidolla & lähiruoakaisen herkullisella hunajaisuudella. Oli kiva aloittaa 2. rundi tällä oluella. Lopputulema: Hyvin tehty hunajainen lähiolut sellaisesta pitävälle. Hunajata, hunajata, hunaja sulle...

Mufloni Indian Pale Ale 6%

Porin palkitulta panimolta. Kovin hedelmäinen ja makea tuoksu. Paksua tavaraa. Maku jatkaa eksoottisen & sitruksisen hedelmän linjalla, eikä ole niin katkeraa kuin saattoi odottaa. Toki katkera silti. Perinteistä english IPA tietä tässä ollaan lähdetty kulkemaan, kuten Stallareitten IPAssa, minkä kuitenkin tulkitsin jenkkityyliseksi... Makeutta tässä on melkein tupla-IPAn verran ja tämä herra tykkää. Olut menee alas huomaamattoman helposti ja huomaa jääneensä miettimään, että mitä juuri tapahtui. Hyvää on, tai siis oli. Lopputulema: Perus-nautittava-IPA, millaisen paneminen kuitenkin tuntuu olevan melko vaikeaa, joten propsit Porin omalle panimolle Beer Hunter'sille.

Teerenpeli Kaurakaapo 6%

Teerenpelin oluet, kuten baarikin, ovat melko sivistyneitä ja asiansa kunnialla hoitavia ilman sen suurempaa mekkalaa. kaurakaapo on kaurastout, mikä sattuu tätä nykyään olemaan yksi suosikkityyleistäni. Hieman maitohappoinen kauraisuus on tässä hienosti esillä ja olut on erittäin tasapainoinen. Yksi parhaimmista juhlaoluista tähän astisista minun makuuni. Lopputulema: Sivistynyt maailmanluokan kaurastout Teerenpeliltä. Bloggaaja kiittää ja kumartaa.

Nokian Keisari Juhla Ale 5%

Nokia(n panimo)lla oli vähän aikaa sitten tämä vesi-tapaturma ja panimollakin alkoi uusi lehtinen sitä myötä taipaleessaan. Panimon oluet on olleet yleensä hyviä, mutta jostain syystä en silti ole oikein saanut kunnon "tarttumapintaa" panimosta.
Olut on hiilihappoinen, happaman leipäisen maltainen, hieman yrttisen pähkinäinen humalointi - raikas sellainen vieläpä. Aavistus kotikaljaista hiivaisuutta havaittavissa. Kait tämä bitteriä on mausta päätellen. Jälkimaku tuo mieleen joitakin real aleja, millaisena tämäkin varmasti toimisi. Toki nytkin toimii. Nokian Panimo yllättää positiivisesti ja tämä rapsakka ale maistuu mainiosti talven pakkasilla. Lopputulema: Ehkä hieman kotikutoinen, raikkaan humalainen nokialainen, mikä tuskin onnistuu pettämään tuhatta salolaista...

Lammin Sahti Juhlaolut 7%

Viimeistä viedään, nyyh... Lammin Sahti on pannut meille tämän seiskaprossasen juhlaoluen. Olut muistuttaa kaikin tavoin sahtia ja melkein maistuukin siltä. Etiketti hävytön, hyi. Maku on bansku-makea, hieman ruohoisen humalainen, tuoreen oluen hiivainen, sekä leipäisen maltainen. Ei pahemmin alkoa maussa. Jotain häiritsevää kumisuutta aavistus. Lopputulema: Täyteläinen, suomalaisen oluen makuinen olut ja ehdoton naposteltava sahdin ystäville. Miinuspuoli - rupeaa tekemään mieli sahtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti