Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 22. heinäkuuta 2011

Brewdog Hardcore IPA


Back in business! Tauot on lusittu ja blogin pito alkaa taas täyttä kaasua (kuin myös musabloginkin). Alko on salakavalasti ottanut valikoimaansa tämän kapinallisen skottilaisen panimon tupla-IPAn. Olutta olen ennenkin olutravintolassa maistellut, mutta muistikuvat ei enää tähän päivään kovin vahvana yltänyt. Oluen jalostuneempaa muotoa, Brewdogin ja Mikkellerin yhteistyöolutta 'I Hardcore You':ta maistelin kuitenkin niinkin kauan sitten, kuin viime viikonloppuna.

HC IPA on vahva olut, 9,2% alkoholia, mutta ei tuollaista "pikkuseikkaa" edes huomaa olutta nauttiessa. Kaikkihan nyt tietävät, että onnistunut tupla-IPA ei ole mitään muuta kuin puhdasta, silkkaa nautintoa - ja sellaistahan tämä melkein onkin. Humala on se ainoa oikea Jumalan luoma kasvi, ja sitähän tähän olueen on upotettu reippaasti meitä kuolevaisia vavisuttamaan. Lopputuloksena on vahvan greippinen, hieman käyneen hedelmäinen, toffeisen maltainen, ja täyteläinen olutnautinto kivalla katkeruudella. Uskomattoman raikas tupla-IPA joka tapauksessa. Ei tietoakaan "tunkkaisuudesta".

No, blogisti sanoo "ihan kiva, mutta ei riitä". Tämän oluen toinen taso on 'I Hardcore You'. Siihen on sekoiteltu tätä ja Mikkellerin 'I Beat You'-olutta. Lopputulos on vain jotain ymmärryksen ulkopuolella. Kaikki tupla-IPAn hyvät ominaisuudet yhdistettynä uskomattomaan eksoottisen trooppiseen hedelmäisyyteen, Mikkellerin lähes lainsuojattomaan imagoon ja Brewdogin tunnusomaiseen greippisen katkeraan otteeseen. Lähtisin vaikka samantien Kukkoon nauttimaan toisen tällaisen herkun, ellei se viime viikonloppuna tilaamani yksilö olisi ollut baarin viimeinen... Todella toivon, että kyseistä tavaraa saadaan lisää kaappiin kylmenemään ja sitä kautta sitten tuoppeihin lämpenemään ja loppuen lopuksi herkkusuihin nautittaviksi pikku hiljaa.Lopputuloksena sanottakoon, että 'HC IPA' on jo oikein hyvä, mutta 'I Hardcore You' on vielä parempi olut. Maista molempi, niin parempi.
Vaikka hardcore viittaakin tuonne punkin suuntaan, niin oluen "soundtrackina" toimikin tällä kertaa edesmennyt Ultra Bra.English version coming soon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti