Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 7. toukokuuta 2011

Nils Oscar India Ale


On ollut vähän kiireitä töissä = paljon ylitöitä, eikä ole oikein ehtinyt kirjoittaa blogia. Nyt kuitenkin olimme työpaikkaristeilyllä perjantaina Vikingn Linellä ja onnekseni sieltä saa nykyään ostaa myös mukaan baarista tavallista lapparia erikoisempia oluita. Pieni valikoima tosin, mikä sisältää yhtä Alkosta ja toista Systembolagetista. Jos olet Vikingillä käynyt, niin tiedät varmaan sen pubimaisen baarin suht' keskellä laivaa, oliko nyt 8. kerroksessa, niin sieltä moinen tapahtuma onnistuu.
Ostaminen todellakin kannattaa, sillä hinnat ovat esim. Alkoon verrattuna vähintään puolet halvempia. Nils Oscarin India Alea sai 6-packin mukaan 9 eurolla, että sillä tavalla. Kyseistä olutta ei siis (harmillisesti) Alkosta saa.

Nils Oscar on siis ruotsalainen pienpanimo ja hyvinkin laadukas sellainen. India Ale on nimensä mukaisesti runsaasti humaloitua IPA-tyyliä edustava olut, vaikka prosentteja tässä on tyyliin nähden melko vähäisestikin, eli 5,3%.
Ulkonäkö oluessa on ihan kunnossa; kuparisen väristä ja vaahtoa muodostuu ja vähän säilyykin pinnalla. Yllättäen tuoksu ei ole ihan täysin humalan dominoivaa, vaan toffeinen mallas puskee lähes yhtä voimalla. Käytetty humalalaji on amerikkalainen Amarillo. Olut on suutuntumaltaan melko kevyen öljyinen, muttei vetinen.
Maku on hyvin tasapainoinen. Miellyttävän toffeinen mallaspohja tukee hyvin aromikkaan sitruksista humalaa. Jälkimaku on toki katkera, vaikkei ehkä ihan täysin riittävä IPAksi. No britti-IPAt tulee aika lailla mieleen.

Alkossa onkin jo Nils Oscarin oluita toki nähtykin, mutta varsinkin tätä voisin kyllä suositella Valikoimaan otto-vastaavalle testattavaksi ja pohdittavaksi, voisiko tämä kenties edustaa Ruotsin olutkulttuuria paremmin, kuin vaikkapa Sofiero..?

Pisteet 37/50 (8-3-8-3-15)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti