Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 20. helmikuuta 2010

Балтика №6


Ensinnäkin toivotan kaikki lämpimästi tervetulleiksi lukemaan&kommentoimaan olutaiheista blogiani. Kirjoittelen pääasiassa olutarvosteluja Olutoppaaseen nimimerkillä 'Timpe' mutta nyt iski omituinen halu perustaa myös pienoinen blogi rakkaan aiheen ympärille. Olutaiheisten juttujen lisäksi kirjoittelen tähän blogiin varmaan myös joitain levyarvosteluja, vaikkakin harvakseltaan, uskoisin. Saa nyt nähdä mihin tämä kehittyy...

Suomen talvi tänä vuonna on ollut pitkästä aikaa poikkeuksellisenkin ankara (turha paasata ilmastonmuutoksesta ainakaan minulle..) ja sitä suuremmalla syyllä tumma olut maistuu juuri nyt paremmin kuin hyvin. Alkoon onkin nyt näin parhaimpaan sesonkiaikaan rantautunut 2 stouttia, Belhaven Scottish Stout sekä Guinnessin belgiviennin vahvempi 8% Extra Stout ja yksi portteri – Venäjän palkitun mahtipanimo Baltikan mustanpuhuva №6 Porter, mikä minulla lasiin nyt päätyikin. Olutta olen päässytkin jo maistelemaan aiemmin Viron tuliaisena. Oli jo aikakin että saadaan Alkoon venäläinen olut ja valinta ei paremmin mielestäni olisi voinut mennä. Oluen maahantuoja Suomessa on Servaali Oy.

Baltika 6:sta saa siis Alkosta ja vieläpä erittäin kilpailukykyiseen hintaan 2,68€/0,5l pullo. Litrahinta on jopa halvempi kuin kotimaisen Sinebrychoffin omassa portterissa! Täyteläinen olut on maultaan hieman paahteisen mustan kahvinen, tumman suklainen sekä hieman hedelmäisen humalainen. Makeus on kurissa ja olut on muutenkin aika tasapainoinen. Melko tyypillinen, suht’ helppo balttiportteri kaikinpuolin. Kylmänä alkoholi (7 t- %) hieman tulee läpi mutta asia korjaantuu oluen lämmetessä. Tätä olutta voin suositella varauksetta ihan kaikille. Muista Baltikan tuotteista olen maistanut №7:ää, vaaleaa lageria, mikä sekin oli yllättävän laadukas. Baltikan portterille toivon ja uskonkin menestystä Alkossa ja täytyypä joskus verrata rinnakkain Koffin Portterin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti