Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Alkoholiton kombat: Holsten vs. Buckler

Kaupasta on aina välillä kiva ostaa alkoholiton olut siinä toivossa, että joskus löytäisi myös jonkun kelvollisen sellaisen. Alkoholittomalle kun olisi käyttöä monessakin tilanteessa.
Tämän kertaiseen oluttaistoon pääsi saksalainen Holsten (0,0 t-%) sekä hollantilainen Buckler (0,5 t-%). Eli Saksa - Hollanti maaottelu, kuten olisin suonut myös mm-futiksen finaaliksi... No, kyllä sen Hollanti - Espanja matsinkin ihan mielellään tänään katsoo.
Mennäänkin heti oluiden yhteen merkittävimpään eroavaisuuteen, eli hintaan. Buckler oli jopa 30 senttiä Holstenia kalliimpi 1,24€ hinnallaan. Holsten maksoi 0,80€ mutta tölkistä ei saa panttia.
Molemmat oluet kaatuvat kauniisti laseihinsa ja muodostunut vaahto on molemmissa oluissa yllättävänkin runsas (kuvassa osa jo kadonnut). Holsten on aavistuksen vaaleampi mutta melko samannäköisiä kummatkin. Holstenissa on alkoholittomalle melko tyypillinen makean, pullaisen maltainen sekä hieman kuminen tuoksu. Bucklerissa on melko samantyyppinen mutta lisänä pieni annos ruohoista humalaa ja tämän hollantilaisen tuoksu miellyttääkin saksalaista enemmän.
Bucklerissa on yllättävän hyvä maku holittomaksi; makeaa mallasta, aavistus ruohoista humalaa ja vain vähän "kumimaisuutta". Jälkimaku on lyhyt ja hieman vetinen mutta tämä nyt kuuluu asiaan. Hyvä janojuoma.
Holsten pääsee yllättämään myös. Mausta löytyy jopa hieman saksalaisen pilsmäisiä piirteitä kuivan yrttisen & ruohoisella humaloinnilla ja tuoksun pullamaisuus on taka-alalla. Alkoholittomia yleisesti vaivaava kumimaisuuskin on minimissään. Jälkimaku on Buckleria pitempi ja myös maistuvampi. Holsten on Buckleria kuivempi maultaan mutta Buckler taas hieman monimuotoisempi. Nämä kaksi olutta ovat kyllä todella tasaisia keskenään ja voin helposti nähdä jatkossa ostavani kumpaakin olutta.
Yllättävän puhtaita oli myös molemmat oluet maultaan. Varsinaisella peliajalla tulisi tasapeli mutta rankkarit ratkoisi pelin Holstenille halvemman hintansa vuoksi.

2 kommenttia:

  1. Alkoholittomista oluista minun makuuni ovat Tumma Nikolai sekä Bavaria 0,0%.

    Esim taas Ukko Pekka maistuu ihan ... saippualle?!?

    VastaaPoista
  2. Tein laajahkon testin alkoholittomista oluista. Tulokset löytyvät blogistani. Kovin saksalaispainotteiseksi kärkipää muodostui!


    VastaaPoista