Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

torstai 18. maaliskuuta 2010

Lynyrd Skynyrd - God & Guns (2009)

Uutta Lynyrd Skynyrdiä, wow! En ole kyllä hirveästi seurannut bändiä viime aikoina joten tuli vähän puskista että sekin on vielä hengissä. Suurin osa jäsenistähän kuoli lento-onnettomuudessa jo vuonna 1977. Asiaa hieman lisää tutkailtua Skynyrdhän on julkaissut levyjä melko tasaisestikin sen jälkeen, vaikkakin paljon harvemmin kuin alkuperäisellä kokoonpanolla (levy per vuosi). Alkuperäisjäsenistöstä näyttäisi olevan jäljellä vielä Gary Rossington kitarassa. Lentoturmassa kuolleen Ronnie Van Zantin (laulu) on korvannut hänen veljensä Johnny Van Zant. No kyllähän Johnny laulaa osaa vaikkei olekaan yhtä karismaattisen kuuloinen kuin Ronnie oli. Radiosta kuultua "Still Unbrokenia" en aluksi bändiin osannut mitenkään yhdistää ja veikkasinkin sitä joksikin uudeksi Whitesnake-materiaaliksi, eli on se saundi vähän muuttunut.. Vanha/alkuperäinen Skynyrd yhdisteli hienosti southern rockia sekä bluesia mutta nämä tyylilajit on tässä uudessa levyssä (valitettavasti..) pitkälti korvattu jopa hieman metallisella sekä melko kantrihtavalla otteella.

Levy on ihan mukavaa rallattelua puolin ja toisin, vaikken siitä juuri hirveästi "sitä vanhaa" Lynyrd Skynyrdiä löydä. Ekat kolme raitaa menee ihan sujuvasti kuuloelimistä sisään (ja ulos) mutta nelosraita "Southern Ways" särähtää jo hieman ikävästi, sen matkittua jo aika härskisti Skynyrdin tunnetuinta biisiä "Sweet Home Alabamaa" jättäen melko kaupallisen fiiliksen. Kappaleesta no. 7 "Floyd" löytyykin mielenkiintoinen vierailija, nimittäin Rob Zombie, jota ei ihan heti olisi odottanut. Itse zipale on ihan hyvä synkeän bluesrokkaava veto tunnistettavalla mr. Zombien kosketuksella. Seuraava "That Ain't My America" onkin sitä ylisokerista amerikankantria, mikä ei minun ymmärrykseeni upo. Sanoitukset levyllä ovat lähinnä amerikkalaista elämäntapaa ja amerikkalaisuutta käsitteleviä.
Omiin suokkeihini joukosta nousi juurikin tuo sinkkubiisi "Still Unbroken", koska se on loppuen lopuksi ihan menevä kappale hyvällä meiningillä. Muita on mm. nimikipale "God & Guns", josta sitä bluesiakin löytyy ja kappaleessa on ihan toimiva heviloppurutistus. hyvänä vetona voisi mainita myös heavy rock-vedon "Little Thing Called You" hyvällä kertosäkeellä sekä soololla. "God & Guns"- levy sortuu hieman kilpailemaan nykyisten amerikkalais-radiobändien kanssa ja yrittää miellyttää samaan aikaan kaikkia, eli ei oikeastaan ketään sen suuremmin. Listoilla se tosin on menestynyt melko hyvin, mihin kyseisen aseen tähtäin hieman tuntuu lukittuneenkin. Levyn tuotanto on selkeää ja ehkä hieman liian kliinisenkin puhdasta, ts. hieman hengetöntä. Levyn Special Editionissa on jopa 3 bonusbiisiä sekä 3 livevetoa.
Nautin ainakin tämän esityksen jälkeen Skynyrdini vielä vuosien '73-'77 tuotannolla.

Pisteet 6/10

Musiikki 6
Tuotanto 8

Kappalelista

 1. "Still Unbroken" - 5:06
 2. "Simple Life" - 3:17
 3. "Little Thing Called You" - 3:58
 4. "Southern Ways" - 3:48
 5. "Skynyrd Nation" - 3:52
 6. "Unwrite that Song" - 3:50
 7. "Floyd" (feat. Rob Zombie) - 4:03
 8. "That Ain't My America" - 3:44
 9. "Comin' Back For More" - 3:28
 10. "God & Guns" - 5:44
 11. "Storm" - 3:15
 12. "Gifted Hands" - 5:22
Special Editionin bonuslevy
 1. "Bang Bang" - 3:10
 2. "Raining In My Heartland" - 3:54
 3. "Hobo Kinda Man" - 3:53
 4. "Red White & Blue (Love it or Leave) (live)" - 5:42
 5. "Call Me the Breeze (live)" - 5:49
 6. "Sweet Home Alabama (live)" - 6:25

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti