Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

lauantai 20. marraskuuta 2010

Young's Double Chocolate Stout


Hiljalleen Alkoon tipahtelee taas uutuuksia jouluoluidenkin jälkeen. Tämä kuitenkin taitaa olla paluumuuttaja. Young's Double Chocolate Stout on suklaalla maustettua britti-stouttia, jossa alkoholia maltilliset 5,2 t-%. Oluen nettisivujen mukaan siinä on käytetty ihan oikeaa tummaa suklaata, mutta sitten myös suklaaesanssia, mikä vähän epäilyttää.
Hiljalleen kaadettuna olueen muodostuu tiivis, mokkainen vaahto, mikä säilyy hyvin. Tuoksu on hyvin kaakaoisen suklainen, sekä hieman paahteisen kahvinen. Jotain esanssisuutta siinä kyllä on, tulee vähän mielen halpis-pääsiäissuklaamunat. Ei huono kuitenkaan. Keskitäyteläinen, ei kuitenkaan niin pehmeä suutuntuma kuin voisi olla.
Maku on yllättävänkin kuiva, eli mikään sokeripommi tämä ei missään tapauksessa ole. Suklaisuus on tumman kaakaoista. Palanutta/paahteista mallasta on melko reilulla kädellä keitokseen annosteltu, ja se antaa oluelle kahvimaisia piirteitä. Goldings ja Fuggle-humalat antavat tyypillisiä pähkinän puisia vivahteita makuun, sekä kuivattaa hyvin kitalakea.
Harmillisesti kuitenkin tuo sokerinen pääsiäismuna-esanssi palaa taas jälkimaussa ja pilaa hieman tunnelmaa. Ihan kuin yritettäisiin vähän kosiskella massoja tällaisella epämääräisellä makeutuksella. Olisi jättänyt siihen pelkkään tumman suklaaseen...
No, kyllä tämän ihan mieluusti maistoi, mutta juon tästäkin eteenpäin stouttini ihan ilman suklaaesansseja. Alko, 3,57€/0,5l.

Pisteet 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti