Nescafe Mixes March

Juuri Nyt!

perjantai 26. marraskuuta 2010

Orval


Tämä legendaarinen belgialainen trappisti on viihtynyt Alkon valikoimassa nyt jo melkein vuoden, ja tänään löysin putiikista myös melkein vuoden vanhan yksilön (pullotettu tammikuussa/2010). Luulisi että tässä ajassa olut olisi jo hieman kehittyneempi maultaan. Prosentitkin on varmasti hieman kasvaneet 6,2:sta. En ainakaan muistaakseni ole tätä koskaan juonut kuin tuoreena (koti&baari). Toki tuoreenakin oikein hyvää. Alkon hylly ei ole kyllä se optimaalisin paikka kypsytykselle, tiedetään. Mutta, mielenkiinnolla testaamaan.

Vaahtoaminen on ainakin ihan älytöntä, melkein Duvel potenssiin kaksi! Vaahto on myös sitä kestävää, laajenevaa, sekä tiiviin pilvimäistä sorttia. Sain pullosta vain 2/3 osaa mahtumaan kerralla Orval-lasiin. Selvennykseksi - kuva ei ole kyseisestä yksilöstä, vaan otettu aikoja sitten tuoreemmasta Orvalista.
Tuoksu on erittäin vihreäomenainen. Vaahto tosin blokkaa tuoksua tehokkaasti, mutta pullon suusta omena oikein hyökkää. Tuoksussa lisäksi hieman piparkakkuisen mausteista hiivaisuutta.
Maku on selvästi kuivempi kuin tuoreessa yksilössä. Vihreäomenaista happamuutta on myös havittavissa helpommin. Kuiva humala lopussa. Kuten aina Orvalissa, maku on hyvin erikoinen nytkin ja melko hankalakin kuvailtava kaikessa kokonaisuudessaan.
Hyvän lisäksi tässä on kyllä yksi huonokin. Alkoholi nimittäin paistaa hieman läpi. Ei mitenkään hirveän häiritsevästi, mutta silti. Kyllä tämä selvästi on kehittynyt tässä melko pienessäkin ajassa jo. Pisteet pysyvät vielä kuitenkin samana. Liian harvoin tulee tätäkin hienoa olutta nautittua! Alko, 4,28€/0,33l.

Pisteet 44/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti