keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kasteel Winter

Kasteelin perusversio Donker on melkoista alkoholi-sokerimarjahilloa, joten jotain häröä tältä panimon talviolueltakin odotan. Kasteel Winter on siis yksi tämän vuoden Alkon joulukausioluista, hinta 4,48€/0,33l. Olen siis yleensä (jostain syystä?) pitänyt tuosta Donkerista, vaikka ei sitä rehellisesti sanoen yleensä ole paria pulloa enempää vuodessa pystynytkään nauttimaan. Prosentit näissä kahdessa on samat vaatimattomat 11%. Etikettiin mielikuvituksellisesti lisätty vähän lunta ja kait siihen reseptiinkin on jotain muutoksia tehty. Keskiviikkoillan ratoksi tämä käy luultavasti vallan hyvin.Kaadoin tämän jääkaappikylmänä lasiin eikä vaahtoa kovinkaan paljon syntynyt, ja poistuikin melkein samoin tein.

-Ai niin mitä hittoa siellä ilmoitetuissa ainesosissa oikein lukee?!-

...Mallas, sokeri, humala, vesi, proteolyyttiset entsyymit, propyleeniglykoolialginaatti, askorbiinihappo (c-vitamiini, säilyvyyden vuoksi, ymmärtääkseni, mutta silti...), tumma olutaromi (!), kahviaromi, suklaa-aromi. No niin, aikamoinen lista ja huomasin tuon vasta oluen tuoksuttelun jälkeen. Ihmettelinkin hieman outoa tuoksupalettia mutta ei kai siinä mitään. Minä kun luulin että oluen "aromi" syntyy ihan oluesta itsestään, mutta tähän sitä ei sitten jostain syystä oltu saatu ja oli pakko lisätä "tummaa olutaromia" mitä lie on... ;)
Tuoksussa halpaa pääsiäismunasuklaata, kahvista paahteisuutta, sokeria, vielä vähän sokeria, ja ehkä jopa mallaskin vilahtaa siellä. Maku jatkaa samaa sekametelisoppaa ja mielessä onkin sellaisia "aromeja" kuin luumusoppa, outo tuliaiskahvi, pakkosuklaata, ja tietenkin (lue ei todellakaan) tumma olutaromi siellä helposti tunnistettavissa. Kaiken kruunaa epämiellyttävä jälkimaku, mitä tässä enää voi sanoa?

Kyllä tämä veti maton alta ja potkaisi vielä kylkiäisiksi. Ei tällaista enää minun kotiini. No pienen pöhnän tällä toki saa, mutta siihenkin tarkoitukseen on omat sopivammat aineensa. Ota se Donker näistä kahdesta, huhhuh...

Pisteet 15/50 (3-3-3-2-4)

3 kommenttia:

 1. Hiukan pelottaa jo etukäteen tämän arvion ja Olutoppaassa näkemäni keskustelun perusteella, kun itselläni on Kasteel Winter kaapissa odottamassa juojaansa. Kai se pitää yrittää avoimin mielin kokeilla sitä kuitenkin. Lisättyjen ainesosien luettelo on kyllä niin mittava, että ihmetyttää, ehkä syynä tosiaan se, että olueen ei ole saatu makua muulla konsteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tyttö,
   Tätä käsittämätöntä sotkua maistaneena ehdotan, että varaat jonkin laadukkaan talvibelgin siihen viereen; yksi siemaus Kasteelia ja sen päälle esim. Gouden Carolus, joka kyllä riittää lohdutukseksi.
   terv Pale

   Poista
 2. Terve,

  Hyvin harvoin hukkaan heikompaakaan olutta, mutta tämän "olutjuoman" - sillä oikeaa oluttahan tämä ei moisella ainesluettelolla edes ole - kaadoin maistamisen jälkeen viemäriin. Hirvittävää tavaraa! Suureksi häpeäksi Kasteelille, jonka Donker on itse asiassa mielestäni erinomainen olut. Toki vain lasi silloin tällöin nautittuna.

  Terveisin
  Oluenystävä joka varta vasten etsi kommentteja Kasteel Winteristä jakaakseen äärimmäisen järkytyksensä

  VastaaPoista