sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Olvilta näytettä, II-olut ja Sven Tuuva

Kiitokset Olville juomanäytteistä! Näistä kirjoitan kuitenkin vain oluista, sillä muut juomat ei tänne oikein sovi (paitsi viskit, mutta niitä nyt ei saatu ;). Paketissa ilmeisesti samoja juomia, mitä muillekin bloggareille oli lähetetty, oluista mainitsen mm. Sven Tuuva II-olut, Olvi Reino, A Le Coqin oluita.
Lukijoille: Vaikka olisikin ilmaisia näytteitä, niin se ei muuta suhtautumistani mitenkään arvion tekemiseen (vaikka ilmainen viina aina parempaa onkin, lähes tutkitusti heh..).

Itse asiassa näkisin asian melkein niin, että Olvilla ollaan herätty tähän päivään ja halutaan ehkä jotain kehitysideoita meiltä, ketkä niitä oluita ostavat ja juovat. Sekä arvioivat. Tai mainosta, mene ja tiedä...

Aloitetaan siis II-oluesta avautuminen. Olvi on yllättäen lähtenyt tähän hallitukselta tulleeseen painostukseen mukaan pistämällä kauppoihin kakkosoluen, ja saa luultavasti todeta melko pian, että oluet tölkkeineen homehtuvat hyllyihin. Ei toimi ei, siis kolmosen korvaaminen kakkosoluella. Tai sitten tämä on hieno vihje Olvilta hallitukselle, että "kattokaa ny, ei ne osta sitä kakkosta, vaikka sitä saa". Kuluttajien silmissä kakkonen on ykkönen. En siis tässä vastusta ajatusta 3,5% oluesta kevyempänä vaihtoehtona, vaan sitä älytöntä ministeri(e)n päähänpistoa alentaa prosenttirajaa entisestään päivittäistavarakaupoissa. Itse olen edelleen sitä mieltä, että EU:ssa kun ollaan (ytimessä...), niin alkoholimonopolit alas.
Sitten toiseksi, mikä tämä Olvi Reino nyt on?? Onko tämä nyt sitä samaa Olvin kolmosta pakattuna ällöön Reinoon (hyvät aamutossut kyllä, mutta tossut kuitenkin)? Miksi pitää yrityksen tarmo tuhlata jonkin pakkauksen miettimiseen, kun sen saman tarmon voisi pistää ihan uuden oluen reseptin kehittelyyn. Tässä vaikka pari nimiehdotusta näille uusille, niin ei tarvi niitä enää miettiä: Olavi portteri ja Ivalo IV - sisältö ratkaisee. Niin ja pois sieltä mukavuusalueelta (vaalea lager) ja uutta putkeen vaikka ale-osastolla (siis se oluttyyli, pintahiiva ym.). Reinot alessa, koreissa aamutossualet. kuulostaa melkein skotlantilaiselta aamupalalta. Maistaisin.

Koska nyt on sunnuntaiaamu ja kesäisemmät renkaatkin pitäisi käydä vielä vaihtamassa, pistän tähän väliin pienen arviontyngän Sven Tuuva II-oluesta. Muita sitten hieman myöhemmin.

Taistelussa pahaa, suorastaan saatanallista III-olutta vastaan.

Pakkauksessa mennään hauskasti Sandels-tunnelmissa ja mielikuviin on jälleen panostettu... Olut on 3,5%, eli Ruotsin maitokaupparajoissa mennään.
Ulkonäkö on vaalea lager ja vaahtoakin syntyy kivasti, vaikkakin se nopsaan katoaakin. Tuoksu on odotetusti hieman vetinen, mutta kyllä siitä erottuu leipäinen mallas ja hieman ruohoista humalaakin. Suutuntumaltaan olut on melkein samassa sarjassa kuin kotimaiset kolmosetkin. hiilihappoisuus on mukavan matalalla tasolla.
Makua löytyy oluesta yllättävän paljonkin, mutta kun se vetisyys on siellä myös. En tiedä onko tässä käytetty tärkkelystä, mutta ainakaan maku ei siihen suuntaan vihjaa. Täysmaltaalta ainakin maistuu. Pientä alkoholittomista oluista tuttua muovisuutta löytyy, mutta hyvin vähän.
Ei sinänsä, ihan ok tuotoshan tämä on tuolla prosenttirajalla ja osoittaa vankan ammattitaidon Olvilta. En silti keksi, miksi joku tätä ostaisi sen kolmosen sijaan, kun hintakin taitaa pyöriä samoissa. Ruokaolueksi ehkä, jos pitää vielä autoilla.

Tiivistettynä: Yllätyin! Melko raikas ja maistuvakin olut prosentteihin nähden. Hinta alemmas, niin saattaisi mennä paremmin kaupaksi. Ei tästä silti kolmosen korvaajaksi ole.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli melkoinen yllättäjä itsellenikin. Menisi sokkona varmaan täydestä, jos väitettäisiin tämän olevan 4,7% olutta. Yllttävän maukas ja ryhdikäs tapaus suurpanimo-tuotokseksi. Mutta...jos ei tätä joskus tule saamaan jostain alle 2€ tölkkihintaan, niin eipä tule ostettua enää uudestaan.

    VastaaPoista
  2. Itsellä on vielä maistelematta, täytyypä kokeilla. Itse kyllä löytäisin II-oluelle sijan helpostikin omassa käytössä, mikäli maku todella on lähellä perus kolmosen tasoa. Tämä taitaa olla ensimmäisiä laajemmassa levityksessä olevia suomalaisia kakkosia, joten kehitysvaraakin varmasti on.

    VastaaPoista