tiistai 6. huhtikuuta 2010

Moor Peat Porter


En tiedä onko tällä mitään tekemistä turpeen kanssa muuten kuin nimessä. Jos maltaita on savustettu palavan turpeen yllä? Oluen hapahkossa tuoksussa on kyllä hieman turpeisen savuista aromia, paahteista mallasta, tummaa suklaata, kahvia ja lakritsia. Suutuntuma on silkkisen pehmeää ja keskitäyteläistä. Olut on erittäin miellyttävän tuntuista suussa ja sitten on vielä hieno maku lisäksi. Alan todella rakastua näihin Moor-olusiin. Maku on melko suolaisen lakritsinen, hapahkon kahvista, hedelmäisen humaloitu sekä herkullisen tumman suklaista. Jälkimaussa on taas tuota turpeista savuisuutta mustan kahvin kera. Pienet prosentit (4,7) ei haittaa menoa yhtään. Yllättäen tätä olutta juodessaan alkaa kovasti tehdä mieli jotain kunnon savuista skottiviskiä - vaikka Laphroaigia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti