Otsikko ei siis viittaa tällä kertaa housuissa yleisesti tapahtuvaan ilmiöön vaan itse panemani oluen pullottamiseen. Huh, mikä homma se olikin! Olutta tuli siis 20 litraa, mikä on noin 60kpl 0,33l pikkupulloa. Tästä menee n. 2-3l haaskuun pohjalla olevan sakan vuoksi.
Koko hommahan alkaa tyhjien pullojen hankkimisesta + mielellään korit siihen lisäksi. Ekan korillisen hommasin ihan Tarjoustalosta täytettynä Olvin oluilla. Onhan tuo täysien pullojen tyhjennys ihan hauskaa puuhaa, muttei pidemmän päälle mitenkään kannattavaa. Seuraavan korillisen hainkin kaupasta sitten jo ihan tyhjillä pulloilla varustettuna =).
Olut ehti viihtyä sammiossaan jopa 2 viikkoa ja yhden päivän. Tarkoitus ei ollut alunperin antaa oluen olla ämpärissä paljon yli viikkoa, mutta hienoinen laiskuus & kiireisyys vei voiton. En silti näe haittaa siinä, että olut oli käymisastiassa sen pari viikkoa.
Pullojen etiketin poistaminen, puhdistus, sekä desinfioiminen vie todellakin aikaa. Tuohon kannattaa varautua jos tähän businekseen ryhtyy. Itse poistin etiketit pulloja kuumassa vedessä seisottamalla tiskipöydän altaassa. Desinfioinnin hoidin myös tiskipöydän altaaseen lisätyssä kuumassa vedessä, missä desinfiointiainetta.
Pulloihin täytyy lisätä myös sokeria, jotta hiilihappoa pääsee muodotumaan. Suositeltu määrä on n. 1/2 teelusikallista 0,33l pulloon ja täysi teelusikallinen 0,5l pulloon. Tässä kohtaa ei kannata pistää sokeria liikaa, ellei halua pullojen poksahtelevan. Itse käytin panimosokeria operaatioon.
Loppujen lopuksi olutta tuli 2 korillista sekä parisen pulloa päälle. 2 Pientä pulloa onnistuin paskomaan korkituslaitteella, mikä näköjään kanssa vaatii hieman taitoa. Vehje muuten maksoi vaan 1,90€ kirppikseltä, kun kaupassa siitä saa pulittaa sellaiset 12€ minimissään. Kannattaa siis kierrellä kirppiksiä...
Nyt on tainnut meikäläiseltä mennä jotain tyystin ohi.. Mitenkä kävi oluiden kanssa?
VastaaPoista